Acasa Servicii Reflexoterapie

Reflexoterapie

Reflexoterapia nu este doar o metoda de vindecare ce presupune apasarea punctelor reflexogene, ci o adevarata filosofie. Ea ne arata care sunt conexiunile din corpul nostru, modul in care reactioneaza acesta la anumiti stimuli si cum oglindeste el conexiunile din lumea inconjuratoare.

reflexoterapie

Reflexoterapia se foloseste ca metoda terapeutica naturista pentru a favoriza relaxarea si vindecarea trupului, a mintii si a sufletului. Ea mai poate fi folosita ca analiza a starii de sanatate si folosind indiciile oferite de picioare si maini se pot face descoperiri privind adevarata personalitate a unui individ.

Reflexotarapia este o aplicatie a reflexologiei, care este stiinta ce pune in legatura zonele reflexogene de pe picioare si maini cu toate organele si intreg corpul. Anumite zone de pe picioare sunt conectate din punct de vedere energetic cu alte parti ale corpului. Acest lucru presupune ca daca se vor aplica pe maini sau picioare anumite tehnici, cum este reflexoterapia, presopunctura sau masajul, acestea isi vor transmite efectul benefic asupra tuturor celorlalte parti ale corpului. Ca terapie naturista, prin reflexoterapie se actioneaza asupra mainilor, picioarelor si uneori asupra urechilor, pentru a induce relaxarea, alinarea durerilor, dar si pentru a stimula capacitatea de autovindecare a organismului. Daca se doreste ca reflexoterapia sa fie utilizata pentru analizarea starii de sanatate, acest lucru se poate face numai de catre medicii alopati, singurii autorizati sa diagnosticheze boli. In ceea ce priveste analiza personalitatii unei persoane, utilizand reflexoterapia, unii practicanti ai acestei metode pot descoperi anumite legaturi interesante care se stabilesc intre acesta si formele, liniile sau starea de sanatate a mainilor si picioarelor. Astfel, exista asa cum am aratat zonele reflexogene ale piciorului, mainii sau urechii, dar si ale intestinelor sau ale irisului, stiinta cunoscuta sub numele de iridologie. Iridologia se bazeaza pe corespondenta care exista intre iris si intregul corp prin intermediul sistemului nervos central. Exista, deasemenea, o reflexoterapie corporala, ce presupune existenta unor puncte reflexogene in diverse parti ale corpului, care atunci cand sunt actionate influenteaza o alta zona din corp.

Reflexoterapeutii utilizeaza in unele cazuri o asa zisa terapie a zonelor care consta in impartirea imaginara a corpului in sectiuni longitudinale energetice, pornind de la faptul ca bolile tind sa se propage de-a lungul acestor benzi. Fiecare astfel de sectiune va lega organele sau partile corpului pe care le strabate si orice intrerupere sau stagnare a fluxului energiei va determina tulburari pe toata fasia. Aici intervine reflexoterapia care, prin metodele specifice, va actiona pentru deblocarea energiei si la restabilirea circulatiei energetice si sanguine corespunzatoare.

Reflexoterapia propriuzisa consta in apasarea anumitor zone de pe labele picioarelor si de pe maini in vederea stimularii organelor corespondente. Orice zona "sensibila" poate fi un indiciu al unui organ cu probleme care necesita atentie. Durerile care apar in cazul sedintelor de reflexoterapie se datoreaza in mare parte toxinelor acumulate in corp, rezultate in urma metabolismului celular, acid uric, resturi de pesticide si alte substante chimice, si care pot bloca circulatia energetica spre organele aflate de-a lungul zonei respective.